fredag 8 augusti 2008

Dags för OS

Nu brinner Elden. Nu har Elden nått sin slutdestination för denna gång. Den Olympiska Elden har nu rest från berget Olympus i Grekland till Beijing i Kina. Nu kan spelen börja!!
Nu kan OS i Beijing börja!

Jag kollade på invigningen idag, den va rätt storslagen. Men den gav rättvisa åt spelen, den gav den hära känslan av storslagenhet som man vill ha innan OS. Jag gillade den. Sen när länderna marsherade in så roade jag mig med att sitta och gissa flaggor innan de pressenterades. Ja kan säga att ja inte hade många rätt, det var lite pinsamt egentligen kan ju många av de flaggor ja missade.
Tog ju en bra stund innan Sverige gick in, men det var värt väntan, nice att se alla andra länder och deras trupper. Intressant att Kinas trupp är uppdelad på 3 olika olympiska komiteer, Chinese Taipei, Hongkong och Peoples Republic of China. Har aldrig fattat varför inte Hongkong tävlar under Kinesisk flagg... Chinese Taipei förklarade de dock idag, det va nåt bråk mellan Folkrepubliken och Taiwan som ledde till att Taiwan ställer upp med egen trupp men under flaggan Chinese Taipei, de hade heller ingen egen flagga utan gick in under OS-flaggan med ringarna.

Men aja det ska bli nice att följa OS nu faktistk. Ser fram emot mkt sport på TV. Friidrotten kommer ju locka. 100 meter frö herrar ser ju intressant ut, Usain Bolt mot Asafa Powell, sätt en taggad Tyson Gay på det med och det kan bli en riktig rysare. Höjdhopp är ju alltid intressant me svenska ögon sett, Stefan Holm mot OS-guld? Vad kan Emma Green åstakomma? Karro i längd iställe fär Mångkamp, det ska bli kul. Johan Wissman är alltid rolig att se. Sen gillar ja alla långlopp oxå, de är nice. Har aldrig vare nåt fan av kastgrenarna, de kommer ja nog inte bry mig om så mkt, de känns lite som utfyllnad bara typ.

Sen finns det ju massa skumma obskyra sporter i OS med, typ taekwondo, fäktning, judo, skytte, wolleyboll. Varfrö kan de itne ta me Karate på programmet oxå dåe? Då skulle jag titta iaf. Eller Thaiboxning, är ju bra mkt roligare än Taekwondo...
Bordtennisen lär ja ju följa, den läre ju bli riktigt intressant me en massa Kineser på hemmaplan taggade te tusen. Även den "vanliga" tennisen kommer ja vilja se enbart för att följa Nadal och Federer.
Boxning är i vanliga fall rätt trist att se på tv, men i OS brukar det kunna generera ett visst underhållningsvärde faktiskt.
Gymnastik har ja alltid vare fashinerad av, det är idrott på ritkigt. Simhoppet gillar ja med faktistk, rätt obskyr sport men den har helt klart sin tjusning, ja brukar sitta bänkad.

Men så såklart har vi simningen. Den missar ju för inget i världen. Simningen kommer ja följa med själ och hjärta. Sveriges trupp känns bra, nåra midaljer iår känns väll som att det ska kunna bli, men så som gammal simmare så är ju simningen över lag väldigt intressant. Phelps mot massa guld? Blire nån kamp på 1500 för herrar iår? 100fritt finaler är alltid roliga. Ja simningen ska bli kul.
Osså äre ju så pass att vi ju har ett par sundsvallare i truppen iår . A-K Kammerling som vanligt, A-K mot guld på fjärill, Sverigt må producera massa bra fjärilssimmare på damsidan men A-K är Sundsvallare så hon har mitt helhjärtade stöd. Ahlshammar kan få va hur bra hon vill, och Sjöström kan få va up and coming så att det smäller om det, men så länge A-K är aktiv så är hon fjärillsimmets enväldiga gudinna.
Osså Hanna. Hanna Westrin. Damn it va ja ska sitta och skrika när Hanna simmar. Jag ska verkligen hejja sönder lungorna när Hanna tävlar. Hanna is tha man. Go Hanna, Go Hanna!!!
Jag må ha slutat i klubben, men jag överger inte mina gammla klubbkamrater. Go for it, äg bassängen.

Bless

Inga kommentarer: