lördag 14 juni 2008

Bittert

Det känns lite bittert, Sverige krigar för 1 poäng mot en av Europas gianter, Spanien. Spanien gör ett mål tidigt i första halv, men Zlatan gör vad han ska och trycker in en kvittering, sen kontrollerar Sverige spelet sista delen av första halv.
i andra handlar det bara om Spanien, Spanien hade chanserna, Spanien hade spelet, Spänien ägde matchen. Men Sverige vägrar ge upp, går in i alla kamper med hjärta och vilja. Elmander springer sig typ halvt medvetslös, Nilsson är en klippa i defensiven, och Rosenberg som bytt ut Zlatan i halvlek jobbar det han kan framåt. Efter ordinarie tid är det 1-1 Sverige behöver bara kämpa i 3 minuter till, Sverige har lite press i första övertids minuten, men sen kommer passet till David Villa, Mellberg kommer in lite fel i situasionen, och Petter Hansson, krigaren Petter Hansson, matchens kanske bäste spelare, mannen som stoppat alla Spaniens anfall och vare som en stor mur i försvaret som ingen kunna ta sig förbi, gör ett misstag, missar en brytning, och Villa är fri med Isaksson. Och kan man nåt om fotboll så vet man att man inte vill ha Villa fri med målvakten. I den andra övertidsminuten så smäller David Villa in 2-1 Spaninen. Självklart kan inte ett tröttkört Sverige vända det på en minut.
Sverige förlorar mot Spanien med 2-1 i en riktig krigarmatch. Orättvist? Ja självklart med Svenska ögon, är man dock Spanjor så ser man det säkert som orättvist att siffrorna inte var större.
Personligen måste ja säga att det känns rätt bittert. Sverige gör en stormatch, Sverige skakar Spanien, Sverige är en minut ifrån oavgjort resutat. Men David Villa är David Villa, och då kan man inte slappan av i en sekund för då smäller det.
Dock måste ja säga att det känns rätt bra för kommande match mot Ryssland, Sverige borde vinna den. Jag har vare lite osäker på Sveriges defensiv utan Linderoth och Edman, men den har överaskat. Nilsson är över förväntan, Mellberg är som vanligt en klippa, Stoor är helt respektlös och spelar grymt bra, Alexandersson är alltid bra och Petter Hansson, Petter Hansson är en legend. Petter Hansson kanske redan kan utses som Sveriges bästa spelare i EM 2008.
Sätt ett anfall med Zlatan, Henke, Rosenberg, Källström och Allbäck på det så jo nog ser det ljust ut. Osså ska man inte glömma Ljungberg, Elmander och S Larsson. Sverige har ett bra lag. Kan vi slå Ryssland så kommer Hollad iaf inte att få en enkel match, så mkt är nog klart kan ja säga.