måndag 14 april 2008

Forts på tidigare inlägg,

Även fått grymmish mkt kedje SMS idag, ni vet säkert vilket jag menar men slänger upp det här på bloggen iaf eftersom jag inte har vare sig ekonomin eller orken att SMSa alla i min telefonbok. Men budskapet är värt att sprida.
Månda den 14 april tänder vi ett ljus i våra fönster för Engla och henens familj, skicka det här vidare så att många fönster får lysa för Engla.

Det är viktigt att vi tar avstånd från våld och mord. Jag vill utöka uppmaningen till att tända ljus för alla som faller offer för världens ondska. Mord, misshandel, våldtäckt, krig. Ja för alla världens orättvior. Världen kommer inte bli en bättre värld för att vi tänder ett ljus för Engla, men låt hon bli en väckarklocka för världen. Inte förän vi kan tända ett ljus för varje illa behandlad människa så kan vi komma ifrån sånna här händelset i framtiden. Alla människor går runt med möjligheten till att göra ont. Men alla går oxå runt med möjligheten till att göra gott. När vi kan uppmana varnadra att låta ett ljus brinna för pojken som blir nedslagen på Rosengårds gator, för flickan som blir våldtagen i Stockholm, för mannen som blir rånad i Pite, för barnet som lever med övergrepp i hemmet, först då kan vi hoppas att våldet kan upphöra. Det värsta jag kan se är när vi blir avtrubbade på samhällets våld. Mord på ett barn ger ett eko över hela landet, folket skriker ut sin illska och misstro. Men andra brott ser man som vardagliga och om de inte berör en själv så ser man de inte. Se de brotten oxå. Se de som steg på vägen mot att släcka ett oskyldigt barns liv. Se de brotten och bestäm dig för att Du aldrig någonsin skall utföra de. När vi vet i våra sinnen att vi aldrig tänker begå en enda handling av ondska då och först då kommer vi att slippa tragedier som den Engla blev utsatt för. Men så länge vi kan se de här andra brotten och inte visa hur vi tar avstånd från de så länge kommer det finnas folk som tar det där sista steget och tar ett barns liv. Släcker för alltid möjligheten till en framtid för en oförstörd själ.
Tänd ett ljus för Engla, men tänd samtidigt ett ljus för alla okända brottsoffer över hela världen. Sprid budskapet mot våld, uppmana, din familj att tända ljus, uppmana din granne. Låt ljusen sperida sig över landet, och låt ljusen bli en eld som sprider sig vidare tills den är en brand över hela världen. En brand som står för fred och frihet och rättvisa och för framtiden för alla barn där ute. En brand i ditt hjärta som säger att "nej jag skall inte ta ett enda litet steg på vägen som leder mot ondskan". jag vill se den branden brinna i allas våra hjärtan. Branden mot våldet. Frihetens brand. Framtidens brand.
Amen.

Inga kommentarer: